Research & Reunion Event 2022

Over het evenement

Wegens het enorme succes vindt dit jaar op 8 en 9 september een tweede editie van het Ifmec Research & Reunion Event plaats, inclusief de traditionele opening van het academisch jaar van de Ifmec Academy.

Zoals de naam al doet vermoeden, draait het om interessante onderzoeken binnen het facilitaire vakgebied én een reünie met je (oud) klas- of branchegenoten.

Op vrijdag 9 september presenteert een groot aantal facilitaire professionals de uitkomsten van hun onderzoeken aan jou! Maak zelf de keuze door welke presentaties jij je wilt laten inspireren in de stijlvolle congreszalen in het Maarten Maartenshuis.

Bekijk op deze pagina het programma, of meld je alvast (gratis) aan via onderstaand formulier.

Mogen wij jou ook welkom heten?

Naast de vele presentaties deze dag staat bovenal het elkaar 'ontmoeten' centraal, want dat hebben we de afgelopen tijd allemaal gemist, toch? Praat bij met je voormalige klasgenoten of met je facilitaire vakgenoten. Naast een lekkere lunch vindt deze middag ook de officiële opening van het Academisch Jaar van de Ifmec Academy plaats. We sluiten de dag informeel af met een gezellige borrel op het terras voor het prachtige Maarten Maartenshuis! Voor voldoende hapjes, drankjes, en gezellige muziek wordt uiteraard gezorgd. 

Ook de avond vóór het event ben je al van harte welkom in Doorn! Donderdagavond 8 september is er vanaf 19.00 uur een inloopavond in de sfeervolle bar van Landgoed Zonheuvel. Deze avond staat gezelligheid garant tijdens het borrelen, enkele presentaties en een leuke interactieve activiteit! We bieden tegen gereduceerd tarief de mogelijkheid om te blijven overnachten op Landgoed Zonheuvel, zowel op 8 als op 9 september.

IRE 7070

Programma donderdagavond 8 september

19.00 uur:

Avondsessie, leuke activiteit & borrel
(overnachting à €70,- incl. ontbijt mogelijk)

Programma vrijdag 9 september

09.30 uur:
10.00 uur:
10.20 uur:
10.55 uur:
11.15 uur:
11.50 uur:
12.00 uur:
12.35 uur:
13.45 uur:
14.20 uur:
14.30 uur:
15.30 uur:
18.00 uur:

Ontvangst
Opening
Onderzoeksronde 1 (keuze uit 3 presentaties)
Pauze
Onderzoeksronde 2 (keuze uit 3 presentaties)
Wisselpauze
Onderzoeksronde 3 (keuze uit 3 presentaties)
Lunch met rondleiding over het Landgoed
Onderzoeksronde 4 (keuze uit 3 presentaties)
Wisselpauze
Opening Academisch Jaar met Keynote-spreker
Food, drinks & music
Einde (overnachting à €70,- incl. ontbijt mogelijk)

Ronde 1 | 10.20 - 10.55 uur

Italiaanse Kamer

Gerard Versluis
Oud-strategisch adviseur Nationale Nederlanden

Muziekkamer

Hendrik Haaisma
Veiligheidsregio Fryslân

Leadership and Sustainability

Porseleinkamer

Iris van Mierlo
Facility & Workplace Management Consultant bij Colliers

Gerard Versluis, een oud student van de MSc FM-opleiding neemt na 40 jaar afscheid als strategisch adviseur FM bij Nationale Nederlanden. Hij deelt vandaag zijn jarenlange ervaring met ons in zijn "lessons learned". In dit afscheidscollege zullen moderne en actuele thema's aan bod komen zoals: elektrisch rijden, parkeergarages en verzekering.

Hendrik Haaisma is recent afgestudeerd aan MBA FM van Ifmec. Voor zijn thesis heeft hij onderzoek gedaan naar duurzaamheid en leiderschap. Hij heeft bij zijn werkgever Veiligheidsregio Fryslân onderzocht in welke mate duurzaamheid een rol speelt bij de mindset van werknemers. Hoe bewust gaan mensen om met middelen, producten en diensten? Hoe gaan medewerkers om met mobiliteit, gebruik van fossiele brandstoffen, benodigdheden en verbruiksgoederen? Is de medewerker geneigd om vanuit duurzaamheidsperspectief te denken? En welke rol bij duurzaamheid is daarbij weggelegd voor de organisatie en de managers?

Iris van Mierlo is een oud-medewerker van Ifmec die momenteel werkzaam is bij Coliers. Zij komt ons vandaag meer vertellen over...

Ronde 2 | 11.15 - 11.50 uur

Italiaanse Kamer

Inge van de Laar
Planon

De filosofie achter het nieuwe Planon hoofdkantoor

Muziekkamer

Frank Mulder

 

 

 

 

Porseleinkamer

Monique Laloe
Haaglanden Medisch Centrum

Duurzaamheid in de zorg

Voor COVID geloofde Planon al dat het doel van het kantoor zou veranderen in de toekomst. Dat het meer zou worden dan een plek om te werken en je e-mails te checken. Dat het een plek zou worden om elkaar te ontmoeten als collega’s, te brainstormen, te innoveren en anderen buiten het bedrijf uit te nodigen om elkaar te inspireren.

Na Covid zal de toekomst van het kantoor nog meer gaan over de competitie met de thuiswerkplek. Het kantoor zal aantrekkelijk moeten zijn. Waar je kunt sporten, lekker kunt lunchen, die goede kop koffie kunt drinken, je collega’s kunt ontmoeten in een inspirerende omgeving en waar ingespeeld wordt op de maatschappelijke issues van deze tijd zoals gezondheid, duurzaamheid en vergroening, ondersteund door technische innovaties. De Planon Innovation Campus is hier een voorbeeld in.

Er komt steeds meer aandacht voor duurzaamheid, ook binnen de zorg. Kijkend naar verschillende sectoren kan de zorgsector een belangrijke rol spelen bij de duurzaamheid in Nederland. Met een omzet van 90 miljard euro en een inkoopbudget van ruim 20 miljard euro heeft de Nederlandse zorgsector een indrukwekkend potentieel om het bedrijfsleven te verduurzamen. In het algemeen wordt inkoop vaak genoemd als een belangrijke manier om duurzaamheid na te streven.

Maar hoe zijn niet-medische initiatieven op het gebied van duurzaam inkopen eigenlijk georganiseerd in Nederlandse ziekenhuizen? En hoe worden via duurzaam inkopen kansen naar de toekomst gestimuleerd? Kom hierachter tijdens de presentatie.

Ronde 3 | 12.00 - 12.35 uur

Ronde 4 | 13.45 - 14.25 uur

Je kunt je aanmelden voor dit event via onderstaand formulier. Hierbij kan je tevens aangeven of je van een voorovernachting, en/of na-overnachting gebruik wilt maken, tegen het gereduceerde tarief van €70,- per nacht incl. ontbijt. Deelname aan het event, inclusief ontbijtbuffet, lunch, borrel en diner is geheel gratis voor alumni van de Ifmec Academy (Post-HBO, MSc, MBA), want we hopen van harte dat jij aanwezig wilt zijn op deze reünie!

Heb je (nog) geen opleiding gevolgd bij Ifmec? Ook dan ben je van harte welkom! Deelname aan de vrijdag bedraagt dan €75,- (exclusief eventuele overnachting) en/of een factuur van €70,- (exclusief eventuele overnachting) bij deelname aan de donderdag. Na afloop van het event ontvangt u de factuur. Het aantal aanmeldingen loopt op en er is beperkte plek, dus meld je snel aan! 

We hopen je weer te mogen ontmoeten op 9 & 10 september. Het belooft in ieder geval een fantastisch samenkomen te worden!

 

Research & Reunion Event

Aanmeldformulier
Voor alumni is deelname aan het event geheel gratis (exclusief eventuele overnachting). Heb je (nog) geen opleiding gevolgd bij Ifmec? Ook dan ben je welkom! We sturen je dan na afloop een factuur van €75,- (exclusief eventuele overnachting) als je deelneemt aan de vrijdag, en/of een factuur van €70,- (exclusief eventuele overnachting) als je (ook) de donderdagavond deelneemt.Meerdere antwoorden mogelijk.
Meerdere antwoorden mogelijk.Bijvoorbeeld dieetwensen